понеделник, 12 юли 2010 г.

ЮАР 2010

Тц , мина още едно световно , 31 дена футбол се изнизаха като 1 миг от пролетта , докато бягам от адската градушка. С други думи нищо кой знае какво и запомнящо се .Драматизма в мачовете липсваше като чисто футболни аргументи , с изключение на Гана-Уругвай , Италия-Словакия , и накрая финала Испания-Холандия , никой друг мач някак си нямаше напреженито в него до края , да те държи на тръни и да не можеш да отлепиш очи от телевизора . За сметка скандалите извън терена бяха много. Съдийски грешки дал бог , и мисля си че вече наистина е време поне за някакво технологично въведение във футбола. Защото за мен тези съдийски грешки грам не са чаровни , а за самите футболисти не искам да знам какво е било , 4 години труд по-дяволите .
Поне на това световно , колективният футбол спечели , видя се че отбори който разчитат на индивидуалности / Англия-Рууни , Португалия-Роналдо , Аржентина-Меси / отпаднаха абсолютно безславно и не оставиха нищо запомнящо се . Скандалите продължиха и с митичната топка "Джибулани" която някой вратари изкараха по-черна и от дявола. Вувузелите също не останаха настрани , дори някой "футболисти" стигнаха до там да обвинят тях за грешките си. Е това ако е професионализъм , аз съм прасе на космическа мисия. *грухти си*
Финалният мач , беше някъде и нещо средно , между филма "Кунг-фу панда " и мач м/у "Скрита сила " Мъдрево / реален футболен български отбор/ и "Долно-нанадолнище" от Кръгъл квадрат / произволна простотия от мен / . С други думи , футболни аргументи нямаше, топката я спукаха от ритане , себе си също , накрая 1 гол и всичко приключи. Честито на Испания за първата световна титла , футболна сила като Холандия , очевидно ще трябва да почака още време .

П.С Най-полезен играч на Мондиал 2010








Viva Paul the octopus! :D :D

2 коментара:

أمل каза...

Да, това беше първенството на вуЛвузелите, съдийските грешки и след него германците станали големи фенове на морските дарове, започнали да разучават рецепти за приготвяне на октопод :)

DarthBlake каза...

И холандци и англичани и аржентинци.. Само испанците предложиха политическо убежище на октоподчето , ама те по принцип си ядат октоподи , тъй че не е лесна неговата :)