сряда, 25 март 2009 г.

Covers (puke)

И то не корици..кавъри на песни.. Свалям си одеве на лаптопа музика..реших да не я прехвърля от компа и дата.бг рулз . Та гледам следният файл Eye of the tiger ( Survivor) . И наивно свалям с идеята че е оригинала на Форинър.. Да , да ама не. Беше нещо средно между кючек и котка в ауспуха на трабантче , даже по-скоро трабантче в ауспуха на котка . Разбирам да се правят кавъри..ама да се запази поне внушението на песента.. Не нещо съвсем различно като звучение и т.н . И реших да си напиша малък списък с кавъри който харесваш и слушам , без да натрапвам мнение на някой може да ги прослушате ако не сте ;) Или оригиналите :Р
Gregorian-Nothing else matters & Tears pf heaven . Грегориан са просто номер 1 за мен в правенето на кавъри.. И в случия с кавъри на Металика и Клептъп , който са си икони за поколения , са се справили отлично !
Hammerfall- Man on the silver mountain , I want out - Рейнбоу и Хелоуин. Още две емблематични групи. И отново кавърите са на ниво и като звучене и като изпълнение . Жалко че няма повече такива като тези :)
NightWish-Over the hills and far away - Оригинала е на Gary Moore , стар но класически за сметка на всичко това.
Sonata Arctica- Fade to black , Wind beneath my wings - Специално първият е един от малкото кавъри на Металика който харесвам .
Dune-Who wants to live forever - Кавъра на Куин , със женски вокал само че.. Може би това придава някакъв чар на песента , който я прави хем малко различни , хем запазва оригинала до максимално.
Точно в момента се сещам само за тези..като си разгледам 30гб музика , ще донапиша (:

Няма коментари: