вторник, 1 септември 2009 г.

The thorns of a life

Дракона се промъкваше абсолютно безшумно , малко по малко навътре в цитаделата . Той можеше да убива слугите на Ейлиът , докато стигне до него самият , но знаеше че това Ейлиът можеше да се измъкне , определяйки той времето на неговата среща . А на неговият живот , край трябваше да се сложи , извратеното му съществувание , трябваше да бъде изтрито , заличено и забравено. Дракона знаеше че това най-вероятно ще доведе и до края на неговото същестуване , той не можеше да определени това което щеше да му се случи като смърт . Беше надраснал естественият разтег на живота си , многократно и се чустваше като натрапник във времето.
Но изведнъж вик , разцепи тишина . Дракона се сепна и по-скоро по навик тръгна натам . Успявайки да се промъкне до стаята от която излизаше звука , той видя групата която беше срещнал в гората , и приближаващите се към тях зомбита . Видя и момичето със зелените очи , тръсна глава да прогони спомените си , обърна гръб и тръгна към центъра на цитаделата .
Знаеше че може да ги спаси за част от секундата , но знаеше че това значи да се разкрие , а втори шанс можеше да не получи скоро . А удължаване на това , значеше още много повече отнети животи , в една крайна сметка той си каза тихо наглас ,че те сами са си виновни и някой уроци се учат само по болезненият начин . Той не се помоли на боговете за душите , той вече не вярваше в боговете , от години насам. Иначе те не биха... Той спря за момент , спомените напираха в него . Паметта на хиляди години и различни-храбреци , мошеници , курви , монаси и други който той беше срещнал , се заблъскаха в главата му и той не успя да ги спре. Спомените за красиво зеленооко момиче , застанала на поляна и за един красив който странно напомняше на Дракона , който се смееха докато самият Дракон плуваше в езеро. Спомени за разпадащ се замък и за огромен странен кристал . Спомени за убийство на демон носещ кървава броня изкована от кости . Спомени за самият Дракон четящ странен том под зоркият поглед на учителя му . Паметта му бясно се въртеше и му показваше различни картини - проститутка убива от клиент , съвещание на Кралският съвет на Тъмните елфи , нападание на група крадци над керван . Той успя да спре всичко това , и се опита да се успокои , надявайки че не се е разкрил. Заглуши се за писъците който не беше сигурен продължават ли , зави зад един завой и се натъкна на група тъмни заклинатели , който бяха не по-малко изненадани от него от появяването му...

Няма коментари: